Poniedziałek 13.03
Śniadanie | Pieczywo wieloziarniste z masłem, ser żółty, pomidor, kakao na mleku 3,2 %, owoc |
Obiad | Zupa brokułowa z ziemniakami i zieleniną zabielana śmietaną, racuchy drożdżowe z musem truskawkowym, herbata z cytryną |
Podwieczorek | Sok owocowo-warzywny bez cukru |
Wtorek 14.03
Śniadanie | Płatki jęczmienne na mleku 3,2 %, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z cebulką i rzodkiewką, owoc |
Obiad | Rosół z makaronem i natką pietruszki, kotlety mielone, ziemniaki, ćwikła z chrzanem, kompot owocowy |
Podwieczorek | Deser serowy z owocami |
Środa 15.03
Śniadanie | Płatki kukurydziane na mleku 3,2 %, bułka z masłem i dżemem owocowym, owoc |
Obiad | Zupa ziemniaczana z zieleniną zabielana śmietaną, bitki wieprzowe w sosie własnym, ryż z warzywami, surówka z kapusty włoskiej, kompot owocowy |
Podwieczorek | Kisiel wiśniowy |
Czwartek 16.03
Śniadanie | Zacierka na mleku 3,2 %, pieczywo wieloziarniste z masłem, pasta z sera białego i ryby, ogórek kiszony, owoc |
Obiad | Barszcz ukraiński z zieleniną zabielany śmietaną, gołąbki bez zawijania z mięsem, sos pomidorowy, kompot owocowy |
Podwieczorek | Mus marchwiowo-jabłkowy |
Piątek 17.03
Śniadanie | Pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa, pomidor, kawa zbożowa na mleku 3,2 %, owoc |
Obiad | Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną i zieleniną zabielana śmietaną, pierogi leniwe, surówka z marchewki i pomarańczy, herbata z cytryną |
Podwieczorek | Jogurt naturalny z bananem i truskawkami |