Poniedziałek 20.05

Śniadanie Pieczywo na zakwasie z zielonym masłem pietruszkowym, ser żółty Gouda, pomidor, kakao naturalne na mleku 3,2 %, owoc (alergeny: gluten, mleko i pochodne)
Obiad Zupa ogórkowa z mięsem wieprzowym i ziemniakami zabielana śmietaną (alergeny: seler, mleko i pochodne), ryż gotowany na mleku zapiekany z jabłkami, sos serowo-jogurtowy (alergeny: mleko i pochodne), herbata z cytryną
Podwieczorek Kanapka z masłem, wędlina wieprzowa, sałata zielona (alergeny: mleko i pochodne)

Wtorek 21.05

Śniadanie Kasza manna na mleku 3,2 %, pieczywo pszenno-żytnie z masłem, pasta jajeczna ze szpinakiem, rzodkiewka, owoc (alergeny: gluten, mleko i pochodne, jajko), herbata owocowa
Obiad Zupa brokułowa z makaronem i zieleniną zabielana śmietaną (alergeny: seler, mleko i pochodne, jajko), potrawka z kurczaka, ziemniaki, surówka z pora i marchewki (alergeny: mleko i pochodne), kompot owocowy
Podwieczorek Kisiel truskawkowy z jabłkiem

Środa 22.05

Śniadanie Płatki owsiane na mleku 3,2 %, bułka graham z masłem, twarożek z pieczonym burakiem i kiełkami rzodkiewki, owoc (alergeny: gluten, mleko i pochodne), herbata z miętą
Obiad Zupa z ciecierzycą, ziemniakami i zieleniną (alergeny: seler, mleko i pochodne), spaghetti z mięsem wieprzowym i warzywami, sos pomidorowy (alergeny: gluten, mleko i pochodne), kompot owocowy
Podwieczorek Pudding czekoladowo-ryżowy z malinami (alergeny: mleko i pochodne)

Czwartek 23.05

Śniadanie Płatki jęczmienne na mleku 3,2%, pieczywo pszenno-żytnie z zielonym masłem pietruszkowym, pasta z tuńczyka i jajka, ogórek kiszony, owoc (alergeny: gluten, mleko i pochodne, jajko, ryba), herbata z cytryną
Obiad Barszcz czerwony z zieleniną zabielany śmietaną z porcją ziemniaków (alergeny: seler, mleko i pochodne), bitki ze schabu w sosie własnym, 1/2 kasza jęczmienna, 1/2 kasza gryczana, surówka z kiszonej kapusty (alergeny: gluten, seler, mleko i pochodne), kompot owocowy
Podwieczorek Deser bananowo-truskawkowy z ananasem

Piątek 24.05

Śniadanie Pieczywo na zakwasie z masłem, pieczony pasztet drobiowy (wyrób własny), pomidor, kawa zbożowa na mleku 3,2 %, owoc (alergeny: gluten, mleko i pochodne, jajko)
Obiad Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną i zieleniną zabielana śmietaną (alergeny: gluten, mleko i pochodne), pierogi ruskie z masłem, surówka z marchewki i jabłka (alergeny: gluten, mleko i pochodne, jajko), herbata z cytryną
Podwieczorek Kefir z owocami (alergeny: mleko i pochodne)