Poniedziałek 25.03

Śniadanie Pieczywo pszenno-żytnie z masłem pietruszkowym, sałatka rybna z cebulką

i ogórkiem kiszonym, (wyr. własny), kakao naturalne na mleku 3,2% (zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, ryba)

owoc

Obiad Zupa brokułowa, ryżem parabolicznym, zabielana śmietaną (zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne),

makaron ½ pszenny, ½ pełnoziarnisty z białym serem, surówka z marchewki i ananasa (zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajko), herbata z cytryną

Podwieczorek Chałka z masłem

(zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajko)

Wtorek 26.03

Śniadanie Płatki ryżowe na mleku 3,2%, pieczywo na zakwasie z masłem, pasta z awokado i jajka (zawiera alergeny: gluten, mleko i  poch. jajko), herbata owocowa, owoc
Obiad Rosół z makaronem nitki z mąki durum i natką pietruszki

(zawiera alergeny: seler, gluten)

Duszony filet z indyka, ziemniaki, surówka wielowarzywna z kukurydzą (zawiera alergeny: gluten, mleko i pochodne),

kompot owocowy

Podwieczorek Maślanka z bananem i mango

(zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne)

Środa 27.03

Śniadanie Zacierka na mleku 3,2%, bułka graham z masłem, twarożek z suszonymi pomidorami, sałata zielona

(zawiera alergeny: gluten, mleko i poch, jajko)

herbata z cytryną, owoc

Obiad Zupa ziemniaczana z zieleniną, zabielana śmietaną

(zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne)

Gulasz wieprzowy z szynki, ½ kasza jęczmienna, ½ kasza gryczana, ćwikła z chrzanem

(zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne)

kompot owocowy

Podwieczorek
Chleb z masłem, pasztet z cukinii (wyr. własny),

(zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne)

Czwartek 28.03

Śniadanie Płatki owsiane na mleku 3,2%, pieczywo pszenno-żytnie z masłem pietruszkowym, pasta z soczewicy z prażonymi pestkami słonecznika (wyr. własny), rzodkiewka (zawiera alergeny: gluten, mleko i pochodne)

herbata z miętą, sok tłoczony na zimno

Obiad Zupa krem z grillowanych białych warzyw z grzankami

(zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne),

Risotto z mięsem i warzywami, sos pomidorowy

(zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne), kompot owocowy

Podwieczorek Ciasto marchewkowe (zawiera alergeny: gluten, jajko)

Piątek 29.03

Śniadanie Pieczywo na zakwasie z masłem pietruszkowym, pasta z sera białego, pomidor, kawa zbożowa na mleku 3,2%

(zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne), owoc

Obiad Zupa pieczarkowa z makaronem, zieleniną, zabielana śmietaną, (zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne), kotlety z dorsza, ziemniaki, surówka z białej kapusty i marchewki (zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajko, ryba), herbata z cytryną
Podwieczorek Kasza manna z cynamonem i sosem waniliowym

(zawiera alergeny: gluten, mleko i poch.)