Poniedziałek 26.02

Śniadanie Pieczywo pszenno-żytnie z masłem 82 %, ser żółty, pomidor, kakao naturalne na mleku 3,2 % (alergeny: gluten, mleko i pochodne), owoc
Obiad Zupa ziemniaczana z zieleniną zabielana śmietaną (alergeny: seler, mleko i pochodne), ryż paraboliczny gotowany na mleku zapiekany z jabłkami, sos serowo-jogurtowy (alergeny: mleko i pochodne), herbata z cytryną
Podwieczorek Kanapka z masłem, jajko gotowane na twardo, rzodkiewka (alergeny: mleko i pochodne, gluten, jajko)

Wtorek 27.02

Śniadanie Kasza manna na mleku 3,2 %, pieczywo na zakwasie z masłem 82 %, pasta z soczewicy z prażonymi pestkami słonecznika (wyrób własny), ogórek (alergeny: gluten, mleko i pochodne), herbata owocowa, owoc
Obiad Rosół z makaronem i natką pietruszki (alergeny: seler, gluten), filet z kurczaka, grillowane warzywa – ziemniaki, brokuły, marchewka (alergeny: gluten, mleko i pochodne), kompot owocowy
Podwieczorek Ciasto czekoladowe (alergeny: gluten, mleko i pochodne, jajko)

Środa 28.02

Śniadanie Płatki owsiane na mleku 3,2 %, bułka graham z masłem 82 %, miód naturalny (alergeny: gluten, mleko i pochodne), herbata z cytryną, sok tłoczony na zimno + chrupki kukurydziane
Obiad Kapuśniak z ziemniakami i zieleniną zabielany śmietaną (alergeny: seler, mleko i pochodne), zapiekanka makaronowa, 1/2 makaron pszenny, 1/2 makaron pełnoziarnisty z pieczonym dorszem i warzywami w sosie śmietanowo-szpinakowym (alergeny: gluten, seler, mleko i pochodne, ryba, jajko), kompot owocowy
Podwieczorek Koktajl mleczno-owocowy (alergeny: mleko i pochodne)

Czwartek 29.02

Śniadanie Zupa mleczna z zacierką, pieczywo pszenno-żytnie z masłem 82 %, pasta z sera białego i awokado (alergeny: gluten, mleko i pochodne), herbata z miętą, owoc
Obiad Żurek z jajkiem i kiełbasą zabielany śmietaną (alergeny: gluten, seler, mleko i pochodne, jajko), bitki ze schabu w sosie chrzanowym, kasza bulgur, surówka z kapusty pekińskiej (alergeny: gluten, seler, mleko i pochodne), kompot owocowy
Podwieczorek Deser bananowo-jabłkowy

Piątek 1.03

Śniadanie Pieczywo na zakwasie z masłem 82 %, wędlina wieprzowa, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku 3,2 % (alergeny: gluten, mleko i pochodne), owoc
Obiad Zupa pomidorowa z ryżem parabolicznym i zieleniną zabielana śmietaną (alergeny: gluten, seler, mleko i pochodne), pierogi ruskie, surówka z marchewki i jabłka (alergeny: gluten, mleko i pochodne, jajko), herbata z cytryną
Podwieczorek Galaretka truskawkowa