Poniedziałek 25.03
Śniadanie | Pieczywo pszenno-żytnie z masłem pietruszkowym, sałatka rybna z cebulką
i ogórkiem kiszonym, (wyr. własny), kakao naturalne na mleku 3,2% (zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, ryba) owoc |
Obiad | Zupa brokułowa, ryżem parabolicznym, zabielana śmietaną (zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne),
makaron ½ pszenny, ½ pełnoziarnisty z białym serem, surówka z marchewki i ananasa (zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajko), herbata z cytryną |
Podwieczorek | Chałka z masłem
(zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajko) |
Wtorek 26.03
Śniadanie | Płatki ryżowe na mleku 3,2%, pieczywo na zakwasie z masłem, pasta z awokado i jajka (zawiera alergeny: gluten, mleko i poch. jajko), herbata owocowa, owoc |
Obiad | Rosół z makaronem nitki z mąki durum i natką pietruszki
(zawiera alergeny: seler, gluten) Duszony filet z indyka, ziemniaki, surówka wielowarzywna z kukurydzą (zawiera alergeny: gluten, mleko i pochodne), kompot owocowy |
Podwieczorek | Maślanka z bananem i mango
(zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne) |
Środa 27.03
Śniadanie | Zacierka na mleku 3,2%, bułka graham z masłem, twarożek z suszonymi pomidorami, sałata zielona
(zawiera alergeny: gluten, mleko i poch, jajko) herbata z cytryną, owoc |
|
Obiad | Zupa ziemniaczana z zieleniną, zabielana śmietaną
(zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne) Gulasz wieprzowy z szynki, ½ kasza jęczmienna, ½ kasza gryczana, ćwikła z chrzanem (zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne) kompot owocowy |
|
Podwieczorek |
|
Czwartek 28.03
Śniadanie | Płatki owsiane na mleku 3,2%, pieczywo pszenno-żytnie z masłem pietruszkowym, pasta z soczewicy z prażonymi pestkami słonecznika (wyr. własny), rzodkiewka (zawiera alergeny: gluten, mleko i pochodne)
herbata z miętą, sok tłoczony na zimno |
Obiad | Zupa krem z grillowanych białych warzyw z grzankami
(zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne), Risotto z mięsem i warzywami, sos pomidorowy (zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne), kompot owocowy |
Podwieczorek | Ciasto marchewkowe (zawiera alergeny: gluten, jajko) |
Piątek 29.03
Śniadanie | Pieczywo na zakwasie z masłem pietruszkowym, pasta z sera białego, pomidor, kawa zbożowa na mleku 3,2%
(zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne), owoc |
Obiad | Zupa pieczarkowa z makaronem, zieleniną, zabielana śmietaną, (zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne), kotlety z dorsza, ziemniaki, surówka z białej kapusty i marchewki (zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajko, ryba), herbata z cytryną |
Podwieczorek | Kasza manna z cynamonem i sosem waniliowym
(zawiera alergeny: gluten, mleko i poch.) |